24 Haziran 2024 Pazartesi

Esenler Bayram Eyüpoğlu İle Birlikte

Esenler Bayram Eyüpoğlu İle Birlikte 

Esenler Hatıraları 📸
İstanbul, Esenler Mimar Sinan Mahallesi, Davutpaşa Caddesinde, Esenlerin eskilerinden, siyasetçi ve emlakçısı tanınmış simalarından olan Rize'lî Bayram Eyüpoğlu ağabey ile birlikteyiz.
Devam etmekte olan Esenler Araştırmaları ve yakın tarih çalışmamız kapsamında bizimle görüşme talep eden Bayram ağabey ile dünden bugüne Esenleri konuştuk. Esenlerin; Köyden, Belde Belediyesine, Şube Müdürlüğüne ve nihayet İlçe Belediyesi oluşunda aktif siyaset yapmış. Esenler Belediyesinde Daimi Encümen üyesi ve daha sonra Belediye Başkan Adayı olmuş vaktiyle Esenlere hizmetleri olmuş bir gönüllü. Ticaretle iştigal etmiş, emlakçılık, müteahhitlik, beyaz eşya mağazacılığı, tüp bayiliği ve galericilik gibi ticari faaliyetleri olmuş. Şimdilerde emekli olmuş, köşesine çekilmiş istirahat ediyor.
Kendisinden Esenler Araştırmaları çalışmamızda kullanmak üzere Esenlerin yakın siyasi tarihi ve ticaret hayatı hakkında röportaj yaparak kayıtlar aldık. Ziyadesiyle istifade ettik. İlgilerinden dolayı kendisine çok teşekkür ederim.
Bayram Eyüpoğlu ağabey ile birlikte bir tanışma hatıramız.
©️ Beytullah YILDIRIM / Esenler Araştırmaları©
📍 İstanbul, Esenler, Fatih Mahallesi. 23.06.2024.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder