30 Haziran 2024 Pazar

Esenler Akıncı Şehit Mustafa Yaşar

Esenler Akıncı Şehit Mustafa Yaşar 

Esenler Araştırmaları 📸
Bugün İstanbul, Güngören'de Güneştepe Mahallesi, Güngören Mezarlığında Esenlerin Akıncı Şehidi Mustafa Yaşar'ı şehadetinin 44. Sene-i devriyesinde kabri başında düzenlenen anma programına katıldık.
Şehit Mustafa Yaşar ve bütün şehitlerimizi Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dualarla yad ettik. Allah C.C. cümle şehitlerimize ve ahirete intikal etmiş bütün geçmişlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.
©️ Beytullah YILDIRIM / Esenler Araştırmaları©
📍 İstanbul, Güngören. 30.06.2024.
🔗 esenlerrastirmalari@gmail.com

29 Haziran 2024 Cumartesi

Esenler Topkapı Surdışı Minibüs Durakları

Esenler Topkapı Surdışı Minibüs Durakları 

Esenler Hatıraları 📸
Esenler Topkapı minibüsleri. Bir zamanlar İstanbul, Topkapı, meşhur Surdışı minibüs durakları. Hemen yanı başında İstanbul Trakya Garajı, şehirlerarası otobüs terminali.
Soğuk ve yağmurlu bir kış günü evlerine gitmek için kuyrukta sıra bekleyen yolcular. Eski Reno marka minibüsler. Arka planda görüntüyü tamamlayan tarihi Roma dönemi, Bizans'tan kalma Şehir surları.
Maziden bir hatıra. Sene 1975. Hatırlayanlar, bilenler yorumlara yazabilir. Esenler Topkapi Minibüs Hatti
©️ Beytullah YILDIRIM / Esenler Araştırmaları©
📍 İstanbul, Topkapı 1975.

27 Haziran 2024 Perşembe

Esenler Kara Kemer'de İbrahim Kargın İle Birlikte

Esenler Kara Kemer'de  İbrahim Kargın İle Birlikte 

Esenler Hatıraları 📸
Bugün İstanbul, Esenler Kemer Mahallesi eskilerinden, 1969 senesinde Nisan ayında İstanbul'a ve sonrada Esenler'e gelerek ikamet eden İbrahim Kargın ağabey ile birlikteyiz. Esenler Araştırmaları çalışmalarımız kapsamında tanışıp, hasbihal edip, görüştük.
Serhat şehrimiz Kars ili, Göle ilçesinden Esenler'e gelip yerleşen İbrahim ağabey, Atışalanında kendi dükkanında kaşıkçılık, polisaj mesleğini icra edip sağlık manisi nedeniyle emekliye ayrılmış.
Esenler Kemer mahallesinin geçmişi, Atışalanı tarihçesi, Ferhat Paşa Çiftliği ve Neyyir Turan hanımın vakfettiği bölgedeki arsalar ve Osmanlı Mimar Başı Koca Mimar Sinan eseri olan Atışalanı Kara Kemer, Avasköy Kemeri ve tarihi su yolları hakkında, tarihi kemerin yanında sohbet ettik.
Bu faydalı sohbetinden istifade ettik. Sağlık ve afiyetler diliyorum. Bu vesile ile kendisine çok teşekkür ediyorum.
İbrahim Kargın ağabey ile birlikte tarihi Atışalanı Kemeri yanında birlikte bir hatıramız.
©️ Beytullah YILDIRIM / Esenler Araştırmaları©
📍 İstanbul, Esenler, Dörtyol, 27.06.2024.
🔗 esenlerrastirmalari@gmail.com

26 Haziran 2024 Çarşamba

Esenler Mehmet Kaya Ağabey İle Birlikte

Esenler Mehmet Kaya Ağabey İle Birlikte 

Esenler Hatıraları 📸
İstanbul, Esenler Nine Hatun Mahallesinin eskilerinden olan, 1967'den bugüne Esenler'de ikamet eden Mehmet Kaya ağabey ile birlikteyiz. Esenler Araştırmaları çalışmalarımız kapsamında tanışıp, hasbihal edip, görüştük.
Erzurum, İspir ilçesinden Esenler'e gelip yerleşen Mehmet ağabey, inşaatçılık, müteahhitlik, mesleklerini icra edip bir dönem de yurt dışında çalışarak şimdilerde emekliye ayrılmış.
Esenlerimizin gelişimine ve yapılaşmasına bizzat tanık olan fiilen inşaat işleriyle iştigal etmiş yarım asrı aşan yaşanmışlığı olan bir Esenlerli olarak çarpık ve plansız yapılaşmanın esenlerin en önemli sorunlarından birisi olduğunu belirtti.
Hatıralarını ve tespitlerini dinleyip notlar alıp istifade ettik. Sağlık ve afiyetler diliyorum. Bu vesile ile bize göstermiş olduğu ilgisine çok teşekkür ederim.
Mehmet Kaya ağabey ile Dörtyol'da Çınaraltın'da birlikte bir hatıramız.
©️ Beytullah YILDIRIM / Esenler Araştırmaları©
📍 İstanbul, Esenler, Dörtyol, 25.06.2024.
🔗 esenlerrastirmalari@gmail.com