10 Temmuz 2022 Pazar

Esenler Kazım Karabekir Bayram Tebriği

 Esenler Kazım Karabekir Bayram Tebriği

Esenler'de Kazım Karabekir Mahallemize adını veren Çanakkale Savaşı’nda 14. Kastamonu Tümeni Komutanı Yarbay Kâzım (Karabekir) Bey’in Kurban Bayramı’nda tümenine yazdığı bayram tebriği:

Kerevizdere (17 Ekim 1915)

Yarın Kurban Bayramıdır.

Yüzbinlerce muvahhidinin Kâbe-i Muazzama’da dergâh-ı ulûhiyete yöneldiği, rahmet-i ilâhiye kapılarının âlem-i İslâm’a açıldığı gündür. İngiliz vahşeti, Fransız denaeti, Rus zulüm ve esareti milyonlarca İslâm kardeşimize bu sene Kâbe-i Muazzama’nın yollarını kapadı.

Bu melanet elbette gayretullaha dokunacaktır. Ordu-yı İslâm pek yakında mansur ve muzaffer olacaktır. Gelecek yılın bu günleri, dörtyüzmilyon ehl-i İslâm hür, müstakil ve müttehit, livaü’l-hamd-i Ahmedî altında, Al-i Osman bayrakları sayesinde, müştak ve müftehiri olduğu, Beytullah’a kavuşacak, “lebbeyk!” diye haykıracaktır.

Her evde, her bucakta, tehliller, tekbirlerle kurbanlar kesilirken, biz de Kerevizdere kurbanlarımıza ve şehit kardeşlerimize fatihalar gönderelim. Bizler ya şehitlik ya da gazilik duygusuyla Hakk’a bel bağlayalım. Tâ ki dinimiz kurtulsun, namusumuz masum kalsın. Nâm-ı millet yükselsin. Vatan ebedi şan ve şeref bulsun.

Bu mübarek gün vesilesiyle zabitan ve efrat arkadaşlarımın gözlerinden öper cümleyi tebrik ederim.

14. Fırka Komutanı

Kaymakam Kâzım Karabekir

Bu vesile ile can feda ederek bu toprakları bize emanet eden cümle şehitlerimize Mevla C.C. rahmet eylesin. Hayırlı Bayramlar.

Fotoğraftaki haritada; Esenler, Kazım Karabekir Mahallesi ve çevresi görülüyor.

Beytullah YILDIRIM Esenler Araştırmaları

🎬 Esenler Araştırmaları Youtube: https://bit.ly/3OCzsl4

🌐 Esenler Araştırmaları Blok: https://esenlerastirmalari.blogspot.com 🇹🇷🇹🇷🇹🇷  

Beytullah YILDIRIM / Esenler Araştırmaları©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder